Muljed Bett hariduskonverentsilt 2024

MATIK tootjate uudised

Insplay osales taas Bett 2024 hariduskonverentsil Londonis, kuhu sel aastal kogunes enam kui 30 000 haridusentusiasti 130 riigist ja oma lahendusi tutvustas üle 500 EdTech ettevõtte. Tegemist on iga-aastase Euroopa suurima haridussündmusega, kus nii meie kui paljud teised haridusmaastiku tegijad käivad õppimas, inspiratsiooni kogumas ja valdkonna tegijatega kohtumas.


Bett on Insplay jaoks hea võimalus kohtuda oma haridusvaldkonna tootjapartneritega. Jagame teiega olulisemaid uudised, mida panime kolme päeva jooksul kõrva taha.


ClassVR virtuaalreaalsus ja liitreaalsus koolis



ClassVR virtuaalreaalsus ja liitreaalsus koolis

  • ClassVR on jätkuval oma valdkonna turuliider, kes võitis International Digital Resource BETT 2024 Award 🏆auhinna. Tegemist on kõrge tunnustusega rahvusvaheliselt edukate digitaalsete ja veebipõhiste haridusressursside eest. Näiteks tõi ClassVR hiljuti välja Eduverse tasuta veebipõhise "metaverse" õppekeskkonna, mis pakub põhikoolidele turvalist virtuaalsete maailmade ja põneva sisu kogemust läbi iga veebibrauseriga seadme.

  • Lisaks laienenud matemaatika õppematerjalidele (geomeetria, murrud, kümnendkohad) jõuab lähinädalatel ClassVR õpetajaportaali üle 300 000 uue 360 kraadi fotomaterjali. Meie katsetusel hõlmab see palju pilte ka Eesti linnade ja muude vaatamisväärsuste kohta.

  • Kevadel jõuab välja uus 30 peaseadet mahutav ja UV valgusega kapp, mis sobib peale klassiruumi hästi loomelaborisse või raamatukogusse.


Makeblock isetegija ja robootikaplatvorm

Makeblock isetegija ja robootikaplatvorm

  • Makeblock Education tutvustas Bett messil oma uusimaid laserlõikajaid xTool P2, M1 ja S1.

  • Erilist tähelepanu sai xTool P2 - võimas 55W ja turvaline töölaua laserlõikur, mida on lihtne kasutada nii koolis kui igas makerspace ehk loomelabori keskkonnas. Kahe 16 MP nutika kaameraga varustatud seade pakub reaalajas eelvaadet ja tänud automaatsele teravustamisele saab joonised mugavalt soovitud kohta lohistada.

  • Lisaks jagas Makeblock CyberPi mikroarvuti ja populaarse mBot2 haridusroboti ning mBot2 nutika maailma lisakomplekti kasutusvõimalusi õppetegevuses.


Ozobot programmeeritavad robotid ja kobot

Ozobot programmeeritavad robotid ja kobot

  • Ozobot tutvustas messil oma uudset ORA koostöörobotit - haridusele suunatud kuueteljeline (6-axis) professionaalne kobot (cobot). ORA robotkäsi sobib hästi insenerioskuste ja automatiseerimise õppetöö läbiviimiseks. Robotkäsi on karbist väljavõttes kiirelt kasutusvalmis ja võimaldab õpilastel oma esimese programmi luua ja paigaldada. Arenduskeskkonnaks on tuttav Ozobot Blockly, kus saab koodi luua nii Blockly kui Python kujul. Robotkäsi ühildub ka Ozobot Evo robotitega.

  • Lisaks kuulutas Ozobot välja liitumise Arduino At Heart programmiga, mis tähendab Ozobot Bit+ täielikku ühilduvust Arduino IDE-ga, laiendades õppimisvõimalusi üldhariduskoolist kõrghariduseni. Arduino on haridusele pühendunud juhtiv avatud riistvara ja tarkvara ettevõte MATIK ehk STEAM-valdkonnas.


Sphero MATIK platvorm ja kerarobotid

Sphero MATIK platvorm ja kerarobotid

  • Sphero demonstreeris expol oma uudset Blueprint ehituskomplekti, mis on mõeldud põhi- ja gümnaasiumi taseme õpilaste inseneeriaõppe toetamiseks. Blueprint abil saab kavandavad ja ehita töötavaid prototüüpe ning katsetada mehaanika- ja konstruktsioonitehnikaid.

  • Tutvusime Sphero Sports kõik-ühes lahendusega, mis on ideaalne viis lõbusaks MATIK õppetööks läbi spordialade, mida õpilased juba teavad ja armastavad. Sphero Sports komplekt koosneb õpetajatele juba tuttavast BOLT robotitest ja jalgpallimatist koos tegevusjuhenditega.


TTS MATIK robotid ja uudsed õppelahendused

TTS MATIK robotid ja uudsed õppelahendused

  • TTS tähistas Bee-Bot programmeeritava põrandaroboti 20-aastast juubelit. Üks maailma populaarsemaid mesimumm-roboteid tuli välja juba aastal 2004 ja on tänaseni õpetajate seas armastatud õppevahend.

  • Ühtlasi tutvustas TTS uudset sotsiaalset humanoidrobotit Oti-Bot, millega on ideaalne tutvustada õpilastele tehisintellekti tehnoloogiat. Peagi lisanduvad meie valikusse erinevad Oti-Bot lisakomplektid ehk "kõhud", mis lisavad võimalusi asjade tõstmiseks, lükkamiseks, kogumiseks ja muuks.


LEGO Education SPIKE Prime, SPIKE Essential, BricQ Motion Prime, BricQ Motion Essential, Insplay haridus

LEGO Education hoiab fookuses mängurõõmu

  • LEGO Education näitas Bettil oma menukaid SPIKE Prime, SPIKE Essential, BricQ Motion Prime ja BricQ Motion Essential lahendusi.

  • Lisaks võõrustasid nad partnereid, õpetajaid ja haridusministeeriumite esindajaid privaatses sviidis, kus LEGO Educationi tiim viis läbi töötubasid.

  • LEGO Educationi tootekogemuse juht Andrew Sliwinski tegi suures auditooriumis ka peaettekande. Enam kui 300 osalejaga esitluses arutles ta õpilaste ja õpetajate kaasamise üle mängu kaudu, pakkudes samas aluse tulevikuoskuste arendamiseks. 

----

Selleks korraks kõik 🤗 Järgmine Bett toimub Londonis 22-24. jaanuar 2025 https://uk.bettshow.com