22 enesekindlamat lasteaia õpetajat

RoboMentor kursuse läbisid edukalt uued lasteaia õpetajad

Paljudel lasteaedadel on robootikakomplektid olemas, aga õpetajatel puuduvad oskused ja kindlustunne nende igapäevaseks kasutamiseks 🤷‍♀️🤷‍♂️

Sellele väljakutsele pakub lahendust Insplay RoboMentor tugiprogramm, mis võimaldab õpetajal saada enesekindlaks haridusrobootika kasutajaks ja särasilmseks eestvedajaks oma lasteaias.


Koolitusprogramm jõudis järjekordse verstapostini, kui 22 entusiastlikku lasteaiaõpetajat lõpetasid RoboMentori teise lennu. Soovitame lugeda osalenud õpetajate eestvedamisel valminud artikleid, kus iga osalenud lastead tutvustab oma kogemust, senist haridusrobootika praktikat ja järgmisi samme digipädevuse arengu toetamisel.

Tallinna RoboMentori teine lend

Tartu RoboMentori lõpetajad

Õpetajate kogemused ja soovitused

Osalenud õpetajad kiidavad programmi mitmekülgsust ja praktilist lähenemist, mis võimaldab neil omandada uusi teadmisi ning rakendada rühmas. Programmi peamiseks eeliseks peavad õpetajad võimalust õppida mitmeid erinevaid roboteid ja tehnoloogiaid, luues seeläbi dünaamilise, kaasahaarava ja digipädevust arendava õpikeskkonna. Õpetajate tagasiside oli üksmeelne - RoboMentor koolitusprogramm toetas nende professionaalset arengut ja kõik 100% lõpetanutest soovitaksid programmi ka teistele õpetajatele ja lasteaedadele, kes soovivad uuenduslikke õppemeetodeid kasutusele võtta.


Robootikavahendid, mis inspireerivad mängulist õppimist

RoboMentor koolitusprogrammis kasutatakse mitmeid mängulisi haridusroboteid, mis toetavad lasteaiaõpetajate tegevust. Õpetajate seas populaarseteks ja sageli taasavastatud vahenditeks on TTS Bee-Bot ja Blue-Bot koos käsulugejaga, mis võimaldavad lastel õppida programmeerimise aluseid läbi lõbusate tegevuste. Makeblock mTiny pakub interaktiivset õpet robootika ja loogika vallas, samas kui Ozobot võimaldab lastel loovust väljendada läbi teekonna ja käskude joonistamise. TTS Maastikurobot ja Sphero BOLT lisavad koolitusprogrammile mitmekesisust, võimaldades õpetajatel õuesõppe tegevusi läbi viia.

Lisaks tutvuti järgnevate vahenditega: TTS Robotkilpkonn, LEGO Education Coding Express, Sphero Indi ja Dash robot, Makeblock Codey Rocky ja Intelino nutirong, erinevad heli salvestavad seadmed ja mikroskoobid.


RoboMentor robootikavahendid, heli salvestavad seadmed ja mikroskoobid




Järgmine samm tulevikuoskuste poole

Insplay RoboMentor koolitusprogramm jätkab uuendusliku õppetegevuse toetamist, pakkudes lasteaiaõpetajatele vajalikke oskusi ja vahendeid, et valmistada lapsi ette tuleviku väljakutseteks. Eduka teise lennu lõppedes ootame põnevusega, kuidas need õpetajad integreerivad robootikat oma igapäevatöösse, aidates kaasa uute põlvkondade tulevikuoskuste arenemisele.


Suured tänud peakoolitajatele Jana Süving ja Kertu Abras ja teistele koolitajatele Anneli Mõtsmees, Piret Määr ja Linda Helene Sillat parimate praktikate jagamise eest. Tunnustame Soinaste Laululind ja Tallinna Kullatera lasteaedadu toreda koostöö eest 🙌 Täname Tallinna Haridusametit ja Tartumaa Omavalitsuste Liitu RoboMentori toetamise eest 🙏


Järgmine RoboMentori koolitusprogramm käivitub 2024 alguses. Huvilised saavad lisa lugeda ja registreeruda siin.